Två veckor!

Hej där hemma!

Har inte skrivit på ett tag för jag åkte iväg med volleyboll-laget och vi sov borta en natt. Vi sov 4 personer i varje rum och 2 i varje säng. Det blev inte så lyckat för jag somnade sist och tjejen bredvid mig snarkade och en tjej i sängen bredvid pratade i sömnen (på något konstigt språk, hon är också utbytesstudent). Jag försökte trycka kudden över mitt huvud för att slippa alla ljud men det fungerade inte. Dagen därpå var jag mycket trött och jag somnade på läktaren (under vissa matcher måste jag hjälpa till men under vissa kunde jag "sitta" på läktaren).

Under volleyboll-trippen (eller vad jag ska säga) kände jag för första gången att jag ville hem. Jag var ledsen men det gick över ganska fort.

Det bästa med trippen var hemresan. Då satt alla och pratade med varandra och det var mycket trevligt. Mitt under resan säger en tjej till mig: "johanna, johanna! Där borta finns det en liten by där män har flera fruar och de odlar potatis tillsammans". Jag hade inte pratat med henne under hela resan så det blev väldigt roligt. Då sa en annan tjej (en utbytesstudent) att hon tyckte att vi två skulle starta en by tillsammans och odla potatis och ha många män. Hon är en liten feminist så det var ganska roligt.

Samma utbytesstudent klagar alltid på att alla tror att hon är lite korkad för att hon inte förstår engelska så bra, hon heter Julia. Det var väldigt roligt för en tjej på bussen berättade att hon brukade rida hästar och då frågade Julia: "åh så du kan rida hästar?". Då svarade den amerikanska tjejen: "Ja". Då frågade Julia: "Ensam?". Haha. Tydligen så är det ganska vanligt att man är två på varje häst där hon bor men det lät väldigt roligt när hon frågade den frågan.

Det hände lite fler roliga saker på samma spår men jag började skriva på dem här och då lät det inte lika roligt.. Typiskt.

Hur som helst kom jag hem och då var det 30 människor i huset och jag skulle sova i vardagsrummet tydligen för någon annan skulle sova i mitt rum. Jag fick dela en tjock luftmadrass (typ 1 meter tjock) med en annan tjej jag inte kände. Luften läckte ur lite smått så under natten vaknar jag av att jag ligger över en andra tjejen. Det hade liksom blivit en grop där vi låg och det var luft omkring oss. Jag började pumpa upp madrassen mitt i natten och väckte nog de andra som sov där. Dock vaknade jag senare en gång till av att jag låg över den andra tjejen, stackars tjej, hon var bara 12 år.. Haha.. Hon måste undra vad jag är för skum, svensk utbytesstudent.

Idag åkte allihopa till kyrkan för att lyssa på min värdbror Trent som höll ett tal. När vi åkte hem igen gick jag in i datorrummet och skrev ett mejl till mamma. När jag kom tillbaka var det säkert 80 personer i köket och det droppade in människor hela tiden. Tror vi var ca 110-120 personer!

Nu är alla borta! Och min värdpappa vill ha internet.

Förresten kallar alla i familjen mig Jowanna, de tycker det är jätteroligt och de säger alltid "Jowanna be .." och sen någonting. (you wanna be ..) för er som är lite tröga..

Nu måste jag gå. Min värdmamma kom precis in och pillade mig i örat, haha.
HEJDÅ!

Lite roliga saker:)

Juste! Jag tänkte bara säga lite roliga saker som ni där hemma kanske kommer tycka är kul!
I går skulle jag försöka öppna en dörr till biblioteket men det gick inte bra för handtaget var jättekonstigt så Tera hjälpte mig. Det stod en annan tjej bredvid så jag skojade lite och sa "haha vi har inte dörrar i sverige". Då sa hon: "va? har ni inte dörrar i sverige? Är ni tokiga? Hur gör ni då?". Hahaha, folk tror verkligen på allt man säger.

Jag gjorde en lite småtaskig sak men som var ganska rolig idag. En kille i skolan har svenska kusiner så han ville lära sig lite svenska. Jag skrev upp massa fraser till honom men i en av fraserna skojade jag lite. Han ville att jag skulle skriva "jag gillar att prata svenska men jag vet inte hur" men jag skrev "jag gillar svenska tjejer men jag vet inte varför". Haha, varje gång han sa det så började jag skratta men han trodde jag skrattade för att han uttalade det fel.

Haha, jag är lite elak. Men det var ganska roligt tycker jag...

KRAM IGEN!


LÅNG uppdatering om idag!

Haha pappa jag skämtade bara med förra inlägget. :) Men skorna var faktiskt fina. Det var converse (fast inte äkta) och de var orangea.


Denna dag har varit mycket rolig! Det var "spirit day" i skolan. Alla som hade på sig skolans färger (rött, vitt och svart) fick extra credit (bättre betyg) på engelskan. Så längst ner på uppsatsen som vi lämnade in skulle man skriva om man hade skolfärgerna på sig eller inte, och man fick högre betyg på uppsatsen om man hade det. Väldigt skumt men mycket bra eftersom jag hade skolfärgerna!

Trots att jag bara varit här i drygt en vecka så känner jag igen nästan alla i skolan och säger hej till de flesta. Alla är verkligen sociala och öppna här och kommer fram och frågar hur man har det osv. Jag älskar verkligen den här lilla byn!

Efter skolan och volleyboll träningen så gick vi tillbaka till skolan igen eftersom det var "spirit day". Jag var med i en tävling som gick ut på att man skulle ta sig igenom en hinderbana på så kort tid som möjligt. Det var en mycket skum hinderbana. Den började med att man skulle dricka en burk läsk (jag skrattade så mycket att all läsk bara flög omkrig, mina kläder och mtt ansikte var helt blöta och jag svalde endast två klunkar...) som skulle man gå igenom några hinder och sen leta legobitar i sand. Beroende på vilken färg man hade på sin legobit man hittat skulle man äta olika saker. Tog man en svart legobit var man tvungen att äta sardiner, tog man en vit var det rå ko (eller någonting sånt konstigt) och tog man en röd fick man äta godis! Dock fick ingen veta vad färgerna betydde. Men vårt lag listade ut det så vi tog de röda legobitarna! :)

Sen var det någonting som kallas "slip and slide". Det var en slags madrass som det var vatten på. Man skulle springa och kasta sig på mage över den och glida. Det var mycket roligt men jag fick gräs över hela mig eftersom jag fortsatte glida långt efter att madrassen tog slut. Sen var det massa snören som var spända huller om buller som man skulle klättra igenom!

Det var mycket roligt men vårt lag vann tyvärr inte..

Sen åt vi hamburgare och sen var det danstävling! Alla tjejer stod uppradade på ena sidan av salen och alla killar på andra. Musik sattes på och tjejerna dansade mot killarna, sen var det killarnas tur att dansa mot tjejerna. Dock var det mest cheerleadersarna (? hmm, hur skriver man det) som dansade bland tjejerna.

I morgon ska vi upp tidigt för det är volleyboll turnering så vi ska åka till någon annan stad som ligger 2 timmar härifrån vilket betyder att hela laget ska sova över i den staden! Det kommer säkert bli mycket roligt!



Här är jag och Tera idag!

Och Azeliusarna, jag ska försöka bättra mig på att uppdatera! :) Haha..

KRAM!

God natt!

Skolan flyter på bra. Nu har halva skolveckan gått eftersom vi bara har fyra dagar. Måste säga att skolan är jätterolig och lätt! Jag har fått reda på ett tillfälligt betyg och det är i engelska och jag har A-. Wihu! :) Sen fick jag extra credit idag på web designen för jag kunde svara på en fråga, jag är mycket stolt! :)

På torsdag är det en "spiritday" så om vi har på oss kläder i skolfärgerna får vi extra credit också. Och extra credit får man bättre betyg av för er som undrar. Tänk om man kunde få MVG i något ämne bara för att man hade en hatt på sig på hattdagen i hersby.. haha..

Efter skolan sålde vi pizza för volleyboll laget. Jag sålde 0 stycken. Haha. Sen klippte jag gräset och sen badade hela familjen i deras hot tub medan vi tittade på stjärnorna! De har 100.000.000 fler stjärnor än vad vi har, det är mycket coolt.

Btw så fick jag ett par skor av Brent idag (värdpappa)! Så pappa du har lite att leva upp till när jag kommer hem!!

KRAM!

Hi!

Man kan säga att första veckan är över nu. Eller det är ca 3,5 timmar kvar.. Haha.

Jag måste säga att jag verkligen trivs här och att jag verkligen älskar den här lilla staden!

Idag har jag varit i skolan, tittat på volleyboll och sen har jag gjort läxor. Vi har väldigt många läxor men de är ganska enkla, förrutom engelska läxorna som är jättejobbiga! Jag har med mig ett liten svensk-engelskt lexikon men orden som vi har i läxa finns inte ens i lexikonet! Det är mycket irriterande och jag får be Tera (min värdsyster) att hjälpa mig hela tiden men jag känner mig lite dum för jag tror inte hon tycker det är speciellt jätteroligt att hjälpa mig..

Läxorna här är verkligen helt annorlunda från de läxor man går i hersby. T.ex. har jag en läxa till nästa torsdag där jag ska lära mig skolsången. Alltså den sång som man sjunger innan alla matcher. Det är ett prov där man ska skriva ner varje ord i sången och man får 1 poäng för varje rätt ord.

Sen har vi matteläxor. Man lämnar inte in matteläxorna utan man använder dem under proven om man gjort dem. Frågorna på proven kommer vara t.ex: " den 20:onde augusti hade ni den här läxan" och sen kommer frågan. Och om man har gjort läxan är det bara att fylla i vad man skrev på provet för man får ha med sig sina anteckningar.  Men jag tror inte jag behöver göra läxorna för matten är väldigt enkel här så jag tror jag klarar proven ändå.

Jossi bad mig lägga in lite bilder men jag har faktiskt inte tagit så jättemånga. Och jag vågar inte publicera bilder på folk jag inte frågat om de vill vara här så jag ger er den här bilden från den lilla sjön vi har här:



Visst är den fin! Dock är den ganska äcklig att bada i... Den hade iof inte blivit rensad på ett tag när jag badade i den (de tömmer den i maj varje år och rensar dem), så det blir säkert bättre nästa år!

Nu ska jag sova! Jag ska försöka ta lite fler foton till er!

Juste! Idag förstod jag äntligen hur bibeln fungerar och varför inte folk ifrågasätter den. Orkar inte skriva allting här men det var väldigt intressant! Jag kommer vara bäst på religionskunskap när jag kommer hem! :)

Snart har jag varit borta i en vecka!

Hej där hemma!
Jag har inte skrivit sen i förrgår (tror jag) och mamma och pappa har båda skrivit klagobrev till mig för det så jag känner mig lite tvingad att uppdatera hur jag har det.

Igår var en tråkig dag. Jag följde med volleyboll laget och tittade på sex matcher som var en timme var! Det var riktigt tråkigt. De två sista matcherna fick jag vara en slags linjedomare. Jag stod vid sidan av planen och gjorde massa tecken på om bollen var inne eller ute, om någon gjorde ett övertramp eller om någon nuddade bollen innan den flög ut.

Det tog ca 1,5 timmar att åka till dit vi spelade matchen (och vi åkte i en såndär gul skolbuss, hehe, kände att det var nödvändigt att få med här). På ditvägen sov jag mest men på hemvägen pratade jag med två tjejer som bor här. En av den bor på en bonngård med 106 kor (!!), massa hästar, grisar och sånt.

Idag har jag varit i kyrkan för första gången. Det var faktiskt roligare än vad jag trodde det skulle vara. Det började med att vi satt i ett klassrum och hade lektioner om kyrkan och deras tro. Vi sjöng lite och pratade om hur massmedia påverkar oss och om hur viktigt det är att gifta sig (och med rätt person, han måste vara troende såklart!).

Efter kyrkan åkte vi iväg och åt mexikansk middag hemma hos någon jag inte kände. De var mexikanare tror jag och maten var verkligen äkta mexikanmat. Det var hemgjorda tortillas och en slags salsa som var så stark att jag knappt kunde titta på den utan att det började sticka ur ögonen!

Jag tänkte bjuda på två bilder nu!

 

Här är den ena hunden, Nooni.




Och här är utsikten åt ett håll. Åh jag älskar verkligen naturen här!

Kram på er därhemma! Amen! (för att mamma inte ska bli mer orolig vill jag bara berätta att det är ett skämt när jag skriver amen..)

Hola där hemma!

Igår träffade jag pappan i familjen för första gången och vi kommer överrens bra! Nu har jag också träffat båda kill-barnen eller vad jag ska säga.

Idag har jag tittat på när Tera spelat volleyboll. Sen åkte vi iväg och klippte gräset och rensade rabatten hemma hos Teras mormor. Och sen åkte jag, Tanji, Tera, Lisa och Brent (värdpappan) iväg och badade i vattnet som ligger här i närheten. Det var väldigt roligt men vattnet var väldigt äckligt.

Jag tänkte lägga upp någon bild här snart, ikväll kanske!

Ha det bra där hemma och tack Paulina! Och pappa, efter att ha läst det här inlägget borde du ta tillbaka din kommentar!

Tredje dagen här!

Hej där hemma!

Jag trivs som fisken i vattnet här, haha nej men jag trivs faktiskt väldigt bra! Känns som om jag redan skulle sakna vissa saker och personer om jag åkte hem nu, och jag har bara varit här i tre dagar. Alla är så himla snälla och sociala här!

Idag hade vi en kortare skoldag för det var någon slags välkomstgrej i skolan, så alla lektioner var mellan 30 och 35 minuter. Det var jätteroligt, var massa tävlingar och saker. Bla var det en lek där alla hade en kaka fastknuten runt huvudet och höll en tidning i handen och så sprang alla omkring och slog på varandras kakor med tidningen. Den som hade sin kaka kvar längst vann. Haha, de är väldigt påhittiga. Cheerleading-teamet gjorde en dans och vi tittade på en jätterolig film som några hade gjort när de filmar runt i skolan. Och alla utbytesstudenter fick gå upp och presentera sig i en mikrofon for allihopa!! Men det var inte sa farligt för vi behovde inte säga så mycket och vi är ganska många (eller vi är 6 stycken).

Men det var roligt! Efter det fick jag reda på att jag inte kommer kunna vara med i volleyball teamet for att jag är sjuk och de vill inte hålla en plats for mig for det vore orättvist! Ah, jag är väldigt ledsen for det for jag maste sitta och titta på varje träning (och de tränar tre timmar varje dag och ibland fem!) och jag längtar alltid efter att få spela när jag ser dem.. Men vi är flera som tittar på och vi har det jättetrevligt.. Det är ju tur iaf! 

Ikväll skulle jag ha gått på senior sunrise. Alla seniors stannar uppe hela natten och tittar på soluppgangen. Men Tera (min värdsyster) kom precis och sa till mig att vi inte ska gå. Det är lite tråkigt men det gör inte så jättemycket for de jag känner bäst ska inte gå.

Kram på er där hemma! Ni ska vara väldigt glada för jag har lagt ner massor av tid på detta inlägg for att kopiera och klistra in åäö!


Hej igen!

Halla dar hemma!

Snart ska jag ivag for min andra dag i skolan! Nu ar jag riktigt taggad for jag larde kanna nagra nya tjejer igar pa kyrk-partyt och jag ska se om jag har nagon klass med nagon av dem.

Berattade jag forresten att jag bara har 4 dagar i skolan? Hehehe, nu ar ni allt lite avundsjuka va? Vi gar bara fran mandag till torsdag, det ar en ny sak for iar.

Och pappa, jag kommer komma hem fet! Det ar massor med skrapmat har. Jag trodde jag skulle sakna maten i sverige men faktiskt gor jag inte det! Det ar god skrapmat har, sant jag inte atit forrut! Haha! :)

I morse bad vi morgonbon igen. Och om jag inte minns fel ar det ungdomsklubb i kyrkan idag, kanske nagonting jag borde testa? Som sagt, jag kommer komma hem religios...

Amen!

Forsta dagen i skolan!

Hej hej sverige!

Jag har fortfarande inte eget internet sa jag kommer inte skriva sa mycket forran pa fredag. Det ar jobbigt for er att lasa nar jag inte har aao ocksa...

Jag alskar det verkligen har hittills! Alla ar mycket trevliga och vi hittar pa saker hela tiden! Och jag kommer komma hem som mycket religios. Jag har valt en klass i skolan som ar en kyrk-klass dar man ber och sjunger psalmer. Och ikvall var jag pa ett kyrk-party for alla tjejer i Panaca. Vi ber tillsammans varje morgon och vid middagen och jag kommer ga i kyrkan varje sondag.

Nu kommer alla mina kompisar tycka jag ar nordig (haha) men jag tycker faktiskt det ar intressant! Och det ar mycket roligare an vad jag trodde det skulle vara! Jag ska forsoka ladda upp nagra bilder fran kyrk-partyt ikvall. Jag har filmat in lite ocksa, det var bland det roligaste jag gjort hittills! Alla var utkladda till nordar och vi lekte massa nordlekar. Vi hade tavlingar i kakätning och det var ett skynke med 4 hal dar en i varje lag fick stoppa sin nasa och sen skulle man gissa vems nasa som var vems. Haha. Och jag vann en tavling! Vi fick varsin tejprulle och vi skulle snurra den runt en penna tills tejpen tog slut och jag vann! Haha. Jag drev lite med dem och sa att vi brukade gora det i sverige.. De blev ganska tysta! Hahha. Som pris fick jag ett litet hopprep med lilla sjojungfrun pa :)

Skolan var mycket rolig ocksa! Jag trodde den skulle vara valdigt strikt men det ar den inte. Man maste vara noga med vad man har pa sig, komma i tid och lamna in saker i tid. Annars ar det inte sa strikt, det ar kul. Jag laser engelska, historia, matte (kan ta bort det om jag vill men de tyckte jag skulle lasa det for att halla mattetanket uppe), web design (jag ska fa gora en sida pa skolhemsidan! wihu!), bild, acconting (tror jag det hette, typ ekonomi) och nagon kyrk-grej.

Alla ar verkligen jattetrevliga har och kommer fram och pratar med an. Jag har fatt lite dumma fragor om sverige och folk har blandat ihop det med schweish (aah hur stavar man det?); Jag vill visa bilder och filmer!!! Aah.

Kram pa er dar hemma! Saknar er!


Framme!

Jag ar framme och familjen verkar superbra! Alskar naturen har och alskar alla djur redan!

Nu ska jag till skolan och registrera mig sa jag hinner bara skriva fort! Jag har inget internet pa min dator an men det skulle de forsaka fixa pa fredag for da kommer en av brorsorna hit som ar duktig pa datorer tydligen!

Kram pa er alla dar hemma!!!

Och så var det dags!

Det här blir mitt sista inlägg från Sverige.

Jag är väldigt, väldigt trött och jag inte inte sovit mycket inatt, max en timme. Nu ska jag packa ner det sista och göra iordning mitt hadbagage. Sen ska jag gå förbi Jossan, Klara och sist men inte minst Linnea för att säga hejdå.

Det känns inte som om jag ska åka, jag känner mig mest trött...



Hejdå Sverige!

Sista dagen i Sverige

Idag var det sista dagen i Sverige på 10 månader. Det känns det VERKLIGEN inte som!

Dagen började med att jag fixade massa småsaker, skrev ut massor av papper, fixade virusskydd och skype på min dator osv. Sen kom mormor och morfar över på fika. Mamma hade bakat en rödbets (??) och chokladpaj som vi åt av.

Efter det gick jag hem till Elin och sa hejdå till henne, blev ett väldigt snabbt hejdå eftersom jag hade bråttom iväg. Jag tog bussen hem till Cia och vi tog en promenad ner till centrum, där träffade vi på Freddan också. Jag sa hejdå till dem och sen åkte jag iväg till Kista köpcentrum och köpte två t-shirtar som jag kan ha i skolan!


Jag kunde endast vara där i 20 minuter sen åkte jag till Hötorget och mötte upp Klara, Jossan och Linnea. Vi hade en väldigt trevlig middag på Pizza Hut. Efter det tog vi en promenad i stan.








Tre väldigt fina bilder ifrån kvällen!

Imorgon åker jag

Haha, det känns helt overkligt att skriva "imorgon åker jag". Jag tror inte på vad jag skriver riktigt.

Idag har jag i alla fall varit i Barkaby med mamma. Jag köpte en klänning som jag tänkte ha i kyrkan i Panaca. Jag köpte också en kamera. Jätteskönt att det är gjort!

När jag kom hem började jag packa. Jag är tyvärr inte helt klar, vilket jag hade planerat att vara idag. Men jag kom på att jag måste handla kläder! Jag har typ ingen tröja som går över axlarna och det måste man ha i skolan! Så imorgon tänkte jag åka till stan och köpa några t-shirtar. Jag måste också köpa minst ett par skor! ALLA mina skor är trasiga och jag har inga skor att ha i kyrkan...

Jag googlade lite på staden jag ska bo i och tydligen kan man rida på tjurar där, haha.




Idag har jag fått en hel drös med mejl från min värdfamilj. Bland annat ett med bilder på insidan av huset! Tydligen kommer det hända massa saker när jag kommer dit också. Min värdbror ska åka iväg på någon slags "church mission" och hela familjens stora släkt kommer komma på besök en helg. Tydligen hade de varit 36 personer där förra året!

Jag tror och hoppas att detta kommer bli mycket lyckat!

I övermorgon åker jag...

Klockan är över midnatt och det är lördag, vilket betyder att jag kan börja säga att jag åker i övermorgon! Herregud, det här känns jättekonstigt!

Jag har mejlat en hel del med min värdmamma och jag tänkte berätta lite om stället jag ska till för alla som inte har full koll, haha.

Jag ska bo i en liten, liten by som heter Panaca (även kallad pannkaka av mig och mamma). Min familj består av en mamma, en pappa och fem barn. Tre av barnen har flyttat hemifrån så de jag ska bo med är föräldrarna och två tjejer som är 12 och 17 år gamla. De har även två hundar, två katter och två fåglar.

Jag kommer gå i Lincoln County High School (som ni kanske kan gissa av min header), en liten skola som ligger i Panaca och där elever från tre olika byar och rancher går. Det går totalt 165 elever i skolan. Dresscoden i skolan är att man måste ha ärmar, ha en kjol eller ett par shorts som är längre än vad händerna når ner till om man står upprätt och man får inte visa magen (?!?). Skolan har ett volleyboll-lag som jag förmodligen kommer gå med i.

Hm. Jag tror jag fick med det mesta. I Panaca bor det förresten 761 människor och den närmsta stora staden är Las Vegas som ligger ca 2,5-3 timmar bort (det är 26 mil). Byn ligger ganska nära Utah. Och samtidigt som jag är där kommer även 5 andra utbytesstudenter vara där.

Panaca är en väldigt konservativ by. Det är det enda stället i Nevada där det är förbjudet att spela om pengar. Det är även förbjudet att köpa alkohol även för vuxna. Och jag kommer gå i kyrkan varje söndag.

Det är svårt att på förhand säga hur det kommer bli men en sak är säkert, det kommer bli VÄLDIGT annorlunda!

Min tredje sista dag i Sverige

Jag känner mig som ett litet nervvrak just nu. Jag är trött och minsta lilla sak kan få mig att gråta.

Jag blev ju bestulen på mina handväskor i Köpenhamn och idag ringde de från If och berättade att jag inte skulle få ut någonting på försäkringen, och jag började gråta! Jag var tvungen att be Ludde hämta mamma så hon kunde prata med dem istället. Det löste sig tillslut i alla fall och jag kommer få pengar tillbaka!

Idag har jag städat väldigt mycket. Städat och rensat. En hel sopsäck är fylld med massa saker som jag ska slänga från mitt rum. Det känns väldigt skönt men också väldigt konstigt.

Jag har inte träffat någon av mina kompisar sen jag fick reda på att jag åker på måndag. Men igår pratade jag med Klara och Jossan på telefon och idag pratade jag med Linnea och sen med Jossan igen. Fy vad svårt det kommer bli att lämna dom!


Jätteful bild som ingen (utom Jossan, haha) är nöjd med... Men vi har inte så många bilder på oss fyra..

AAAH!

JAG HAR FÅTT MIN PLACERING!!!

10 Augusti

Jag har fortfarande inte fått någon placering. Jag har däremot fått reda på att det tidigaste datumet jag kan åka är den 25:e Augusti. Skolan här hemma börjar den 17:e så jag kommer få några dagar att bara koncentrera mig på resan.

Måndagar är den vanligaste dagen att få placering. Så jag håller tummarna på att jag får det idag. Jag skulle bli så glad om jag fick placering den här veckan i alla fall!

Just nu är jag väldigt sjuk och jag ligger mest och sover hela dagarna. Jag kommer troligen åka ganska sent och det är på ett sätt bra eftersom jag förmodligen kommer hinna bli friskare och piggare då.

RSS 2.0