Thanksgiving snart!

Hej dar hemma!
Just nu sitter jag i skolan och har webdesign.
Den har veckan har vi bara tva dagar i skolan for det ar thanksgiving. Jag ska aka med min vardfamilj till Utah och fira det dar. Ska bli kul:)
I helgen sov jag over hos Flo och Julia. Vi satt uppe och pratade hela natten, vilket var valdigt trevligt:) Dagen darpa akte vi ivag pa deras furhjulingar till vattenfallet som ligger mitt ute i oknen och startade en eld. Vi grillade marshmellows och gjorde s'mores (det heter sa eftersom man vill ha some more efter att ha tagit en :), vilket ar kakor, choklad och marshmellows blandat:)

Jag skypade med klara i nagra timmar ocksa, vilket var mycket trevligt!! Och det ar jatteroligt att fa kommentarer och mejl fran er dar hemma! Det gor mig verkligen glad. Och jag hade ingen aning om att jag hade mormoner i min slakt, trodde inte det var en sa stor religion men det verkar som om alla ar mormoner.

Nu slutar lektionen snart sa jag ska logga ut fran datorn.. Hejda!

Kan ju lagga till att det har ar sista inlagget pa ett litet tag for imorgon aker jag ivag till en stad utanfor salt lake city, och jag ska vara dar i fem dagar. Kram!

Snart 3 månader har man varit här

Hej! Måste börja med att säga att jag blir jätteglad av att få små meddelanden från thorsens, mikalela och paulina och ”the godfather” haha. Tack tack.

Har inte varit sådär jättebra på att skriva här, jag har inte haft så mycket tid för det och har inte varit så jättesugen på att göra det men Klara klagade på mig och vad gör man inte för sina vänner? :)

 

Volleyboll-säsongen är över nu. Lite tråkigt eftersom jag gillade det mer och mer men på ett sätt är det ganska skönt för det tog så mycket tid. Vi vann titeln: ”bästa teamet i södra Nevada” men tyvärr inte state som var den här helgen. Men jag fick i alla fall åka till Vegas 4 helger i radJ Förra helgen besökte vi en damm som heter Hoover dam. Den ligger en bit utanför las Vegas på gränsen mellan Nevada och Arizona. Tänkte först att det var lite onödigt att åka så långt bara för att titta på en damm men ångrade mig när jag kom dig. Den var enorm och det var verkligen en konstig känsla att mitt i öknen bland alla berg se massa vatten forsa förbi





Vattennivån bara sjunker och sjunker, den vita kanten visar var vattennivån ska vara.



De håller på att bygga en bro över allting också, tyckte det var ganska vackert..



I Vegas finns det ett shoppingcentrum som har massor av skumma saker i sig. Bl.a. en stor karusell mitt bland alla restauranger (kanske borde säga snabb-mats ställen istället).

 

Under natten från fredag till lördag delade jag rum med Tera. Hon vaknade på morgonen med att spy och mådde jättedåligt. Så vi gick ut och shoppade utan henne. Vi var oroliga att hon hade fått svininfluensan och jag vill inte bli sjuk så jag bunkrade upp med ett 26-pack med vitamindrycker, 15 päron, 15 kiwisar och vitamintabletter. Tera fick aldrig feber och mådde bra dagen därpå så det var nog inte svininfluensan. Nu har jag ett stort lager med vitaminer i alla fall.

 

Igår och idag morse var det vinterkallt här. Det var minus 8 grader i morse och frost överallt! Imorse var vi sena till skolan och Tera hade ingenting att skrapa vindrutan med så hon åkte iväg utan att se någonting. Det var lite smått läskigt för hon missade vägen hela tiden och körde utanför, tur att vi bor mitt ute i öknen utan någonting att krocka emotJ Hemvägen från skolan var också lite speciell. Jag sprang hem (försöker göra det varje måndag och tisdag) och solen hade gått ner. Förra helgen var det i alla fall en måne som lyste upp vägen men inte idag. Så jag kunde knappt se en meter framför mig, konstigt nog var jag inte rädd. Fråga mig inte varför men jag undrade varför jag inte kände mig rädd och föreställde mig att någon gömde sig någonstans i närheten men skrattade bara åt tanken, vem skulle det vara liksom? Det bor ju knappt någon i den här bynJ

 

Idag var jag på teaterträning och jag kunde inte ha varit sämre. Jag har en väldigt liten roll med bara 5 saker att säga och jag kunde knappt mina repliker. Trots att de som har över 100 repliker kan alla sina. Sen missade jag att gå upp på scenen en gång och alla ropade på mig så jag sprang upp på scenen och snubblade på trappan som man går upp på.

 

Förresten är det en sak som jag kommer sakna när jag kommer hem. Jag känner mig som värsta Einstein här. Idag läste vi en text på typ 10 rader om Google i företagsekonomin. Läraren frågade vad Google tjänade sina pengar ifrån och ingen sa någonting. Tillslut sa jag genom reklam (det stod i texten vi läste). Och läraren blev jätteimponerad. Han förklarade att ingen i klassen innan hade snappat upp det och de är 25 personer i den klassen. Ibland undrar man ju lite…

 

Åh jag borde egentligen tvätta nu, har inte gjort det på ett bra tag så jag har inga normala kläder kvar att använda…


Kram till allihopa där hemma!


Helg!

Hej där hemma!
Idag vaknade jag klockan sju på morgonen så jag gick upp till datorn för att se om någon var inne, och ja, linnea var inne så jag har skypat med henne imorse! Mycket trevlig morgon:)
Idag ska jag ta det lite lungt (hoppas jag). Vid sextiden ska jag däremot iväg och vara volleybollmanager, vilket jag har börjat gilla mer och mer. Tyvärr är det bara en vecka kvar sen slutar jag. Men det kan iof vara ganska skönt för snart får jag börja komma hem från skolan vid 3 istället för 6.

Imorgon är det volleybolltävling i las vegas. Lisa (värdmamma) frågade om jag ville sova över där och jag tror jag vill göra det (i familjens husvagn), så jag kommer nog inte komma hem förrän på söndag. Ser fram emot det.

Jag har varit här typ en fjärdedel av tiden nu, det går ju ganska fort måste jag säga.



Kände mig lite slö idag så jag snodde någon annans bild på las vegas:)

MER TEXT: loggade in pa datorn igen och kande for att skriva lite till. Idag har jag varit ivag hos teras mormor och hjalpt till i tradgarden, fick 20 dollar for att hjalpa till i en timme. Idag har det varit en valdigt varm (tror det ar over 25 grader) och fin dag (inget moln pa himlen heller) sa jag och tera bestamde oss for att aka rullskridskor pa deras basketbollplan! vilket var kul eftersom den ar helt platt (inte asfalt) och har en liten backe i ena hornet... mycket skum sak att hitta pa men tyckte det var kul. Vi spelade lite nintendo ocksa, de har samma spel som jag hade nar jag var liten och som var mitt favoritspel (mario cart), haha, tyckte det var lite roligt. Vi hade ocksa ett litet glassparty da vi at en jattegod glass med smaken cookies and cream:)

Juste! Jag har last twilightboken har och idag borjade jag med new moon. Vi ska se den pa bio nar den kommer ut (vilket ar den 20:onde november) sa jag har lite smabrattom.

Kram pa er dar hemma! Blir jatteglad nar jag far kommentarer fran er!

En miljard foton!

Jag har inte lagt in bilder på min dator på evigheter men nu tillslut har jag gjort det så jag har massor av bilder att visa! Kan ju börja med en söt liten bild på en av deras fåglar, G tror jag att den heter. Blandar ihop namnen på dem (de har två stycken). Om man säger ”Pretty Bird” till den så kan den upprepa och säga samma sak tillbaka, lite roligt.



För någon vecka sedan åkte vi till en nationalpark här i närheten. Det är ganska coolt för det är en liten grön oas mitt i öknen. Och eftersom det är höst nu är allting i massor av fina färger:



Lägg märke till vattenmelonen, den växte i julia och flos trädgård!



En otroligt gullig bild på mig.

På alla volleybollmatcher är det alltid två killar ifrån vår skola som följer med och hejar på volleyboll teamet. De tar alltid av sig tröjorna och målar hela kroppen i skolans färger. Julia tyckte att deras magar var så snygga så hon tog ett smygfoto, haha:



Jag bor ju som sagt mitt i öknen men det är taggiga buskar överallt så det är inte ren sand överallt. Men det finns ett område några hundra meter bort från byn som kallas ”sanddynorna”. Det är som ett jättestort berg med bara sand. Förra helgen skulle vi ha filmkväll men istället åkte vi upp till sanddynorna och gjorde en eld.



Elden. Vet inte vad mamma och pappa kommer säga nu men vi lekte massa lekar som t.ex. var att man skulle kasta glödande kol till varandra. Man fick skynda sig att kasta tillbaka kolet för annars gjorde det ont. De som fixade elden la exploderande burkar i den också i smyg så rätt som det var sa det ”KABOOM” och alla blev jätterädda för ingen visste vad det var (i början).



Jag hoppar ner från en sanddyna!



Vid elden! Här har elden rasat ihop och några började springa över den (man ser dock inte det på bilden). Det gjorde jag däremot inte.



För några veckor sedan storhandlade Lisa. Och att storhandla här är verkligen extremstorhandla. Jag och Tera var hemma hos Flo och Julia när Lisa ringde och sa att hon behövde hjälp med att lasta ur deras truck för hon hade handlat. Jag tänkte först att hon var lite slö men tog tillbaka den tanken när jag såg vad hon hade handlat. Extremt mycket var det och i extremt stora förpackningar. Jag hittade chips-påsar som såg ut att vara sånna man vinner på gröna lund, jag tittade på hur många serveringar per förpackningar sockret innehöll och det var 2835 serveringar i ett paket, dvs en GRYMT stor förpackning. Tog ett foto på alla flingor hon hade köpt också, 12 stora flingpaket. Och vi är bara 4 som bor här. Hm, det kommer räcka ett tag tänkte jag. Det tänkte tydligen inte Lisa för igår köpte hon tre till paket. Jag förstår inte varför för vi har fortfarande en hel del flingor kvar att äta. Och vi som brukar säga att Ludde äter mycket flingor.

 

I fredags var jag i Utah. Var ganska roligt för där vi bor är det höst nu. Löven är gula och röda och morgonvädret är kallt. Vi åkte först till Cedar City där det var vinter. Minusgrader och snö överallt. Sedan åkte vi till St. George som ligger 25 minuter ifrån Cedar City, där var det vår/sommar. Väldigt varmt och löven är fortfarande gröna. Det ligger nämligen mycket längre ner och mer söder än Cedar City (som ligger högt upp). I St George besökte vi ett mormon-tempel. Några höll på att gifta sig så vi tittade på när brudparet sprang ut och kysste varandra:)



Brent och Tanji utanför templet.



Templet! På hemvägen besökte vi en kyrkshop också. Jag köpte lite klistermärken som jag kan ha i min mormonbok. Väldigt fina, hahaJ

 

Sist men inte minst kommer lite halloween-bilder:



Flo gröper ur en enorm pumpa. Alla gröpte ur sina pumpor ganska fort men flo satt kvar och gröpte ur sin långt efter att vi andra redan hade börjat göra ansikten på våra pumpor.



Vi gör pumpor! På bilden är det Julia och Tera.



Jag gjorde en långbenpumpa!

 

Under halloween går det att köpa allt i ”halloween-style”. Flingor som är formade till pumpor, spindlar eller spöken. Pasta, chips, kakor och massa andra saker blir halloweeniga. Några kakor jag verkligen tycker om här är oreos. Lisa skulle springa in och köpa någonting i någon affär medan vi andra väntade i bilen. Och så kommer hon tillbaka med halloween-oreos till mig! Tyckte det var väldigt gulligt. Och väldigt roligt.





 

Vi gjorde lite fler pumpor igår som vi plockade ifrån trädgården:



Tanjis emo-pumpa.



Och jag försökte göra mig själv! Jag ville ha hår så jag gjorde två hål i min pumpa och stoppade torkat gräs i det, tycker ni inte att det blev ett exceptionellt fint hår? :)

Förresten har jag tappat bort ett par saker här. Min mobil, mitt kamerafodral och min pincett. Jag besökte Walmart i fredags och köpte en ny mobil, ett nytt kamerafodral, en ny pincett, luft i burk som jag använde till att spruta i min kamera för jag har råkat få sand i den (ALLT blir sandigt efter att man har varit vid sanddynorna) och lite andra småsaker för.. damptaram.. 300 kronor! Jag älskar verkligen walmart. Bara mobilen borde ju ha kostat över 300.

Hoppas ni hade en kul halloween, kram på er!

RSS 2.0