3/4

Igår och idag har jag tänkt en hel del på den här sommaren. Jag kan inte riktigt förstå att jag ska åka hem snart. Igår hade jag varit här tre fjärdedelar av tiden, hur sjukt är inte det?

Jag saknar en hel del saker i sverige och jag ser verkligen fram emot att åka hem. Men samtidigt kommer jag sakna en hel del saker här.

Jaja. Igår bakade jag den coolaste tårtan jag någonsin gjort! Den var till min värdsyster som fyllde 18 igår. Jag ska försöka lägga upp en bild på den här snart.

Nu är jag extremt trött och jag tänkte sova lite. Ska ju upp och gå till kyrkan imorgon!

Kram!

SPRINGBREAK!

Wihuu nu är det lov! Och vet ni vad jag insåg idag? Jag kommer ha ett tre månaders sommarlov iår, tre månader! Hur skönt är inte det? Mitt sommarlov kommer vara längre än vad det är från nyårsafton till idag. Skönt!

Idag hade vi en assembly i skolan, vi har alltid det innan loven. Och nu är det lov. Så himla skönt. Var på Hawaii när de andra hade skola så det känns lite som om jag precis hade lov.

Under lovet ska jag kanske åka iväg och campa någonstans med min värdfamilj. Och från mån-ons ska jag sova över hos en fransk tjej som jag träffade på hawaiiresan som bor i vegas, så himla kul ska det bli!



En lite kul bild från hawaii. Vi hittade två poliser bredvid en polisbil och frågade om vi kunde ta en bild med dom så det såg ut som om polisen tagit oss. Men jag råkade ställa mig åt fel håll haha.. Tyvärr är bilden tagen utan blixt så man ser inte så bra..

Kram på er där hemma!

Återuppståndelsen!

MIN IPOD FUNGERAR!

Jag la in den i ugnen i ca 2 timmar i 170 grader farenheit. När jag tog ut den fungerade den fortfarande inte, så jag kopplade in den i datorn och vips så fungerade den igen!! Snacka om att jag blev förvånad! Innan jag la in den i ugnen kunde jag t.o.m. se vattnet inuti den.

Jag testade att koppla in mina hörlurar som jag också tvättat och dom fungerade jättebra, inte det minsta knaster!

Det här känns nästan som ett skämt. Glad är jag iaf! Så nu vet ni det, om ni någon gång råkar tvätta eran ipod så lägg den i ugnen några timmar:)

Och inte en endaste repa har ipoden fått. Helt sjukt.

Kram från en glad johanna!

RIP iPod

Just nu är jag trött. Jag har precis packat upp allting från Hawaii och min tvättkorg syndes inte ens för att all tvätt rann över. Och imorse var jag tvungen att sätta på mig ganska konstiga kläder för att allt är smutsigt. Jag hade bestämt mig för att tvätta efter skolan men glömde lite bort, så klockan åtta på kvällen kom jag på att jag MÅSTE tvätta! Så jag springer upp med tvättkorgen och öser i allting.

För tio minuter sedan gick jag till tvättrummet igen för att lägga in tvätten i torktumlaren. I tvättmaskinen ser jag en röd sladd. Jag drar i den röda sladden och i andra ändan dyken min iPod upp. Med massor av vatten i skärmen. Suck, inte precis vad jag behövde.

Jag sprang till Tera och berättade vad som hänt. Hon berättade att hennes kompis tvättat sin kamera en gång men la den i ugnen på 150 grader farenheit i 24 timmar och att den fungerade nu. Jag är inte sådär jätteövertygad på att det kommer fungera men jag är lite desperat och hoppet är redan ute för min iPod så jag tänkte testa. Men jag måste säga att det låter lite skumt att lägga sin iPod i ugnen...

Hm, jag känner att jag börjar bli lite som min lilla vimsiga mamma där hemma... :)

Kram på er!

Tillbaka!

Hejsan där hemma!

Jag är tillbaka från hawaii nu! Och jag hade en sjukt bra vecka! Jag surfade för första gången (vilket var vääldigt roligt) och jag snorkade i ett korallrev med typ miljarder fiskar!! Det var jätteläskigt för det var ganska grunt och man hade korallrev runt sig hela tiden så jag fick simma jättesmå simtag för att inte riva mig och ibland kom det jättestora, läskiga fiskar väldigt nära och jag ville bara simma därifrån. Men det gick så himla långsamt eftersom jag bara kunde ta små simtag. Men det var coolt, man var verkligen nära alla fiskar och dom var i jättefina färger.

Sen åkte jag katamaran och vi såg bl.a. en val! Sen har jag gått på en långvandring på ca 4 timmar upp på hawaiis högsta topp. Och jag besökte pearl harbor också, det var rätt coolt. Större delen av skeppet var under vatten men man fick gå på den del som var över vattnet.

Och sen vips var veckan över och nu är jag tillbaka igen. Veckan gick verkligen fort!

Jag firade min 7-månaders dag där också, den 18:e hade jag varit här i 7 månader. Det känns lite läskigt. Det känns som om jag inte ens borde ha kommit halvvägs. 10 månader ska ju gå långsamt.

Nu är det inte lång tid kvar tills jag kommer hem, i flyget på vägen hem satt jag bredvid en annan utbytesstudent (som bor ganska nära mig så vi kommer förmodligen ses igen) från frankrike och vi satt och räknade ut hur många veckor vi hade kvar. Jag har 11 veckor kvar. Det är ju nästan ingenting! Och det kommer gå fort! Nu är det bara 1 vecka skola sen har jag springbreak, och sen är det april!


Här kommer lite bilder från hawaii:


På USS Missouri, vi besökte inte bara pearl harbor..



Vårt hotell låg 10 meter ifrån den här stranden, waikiki beach.



När vi var där var det hawaiian festival så det var en jääättestor parad bland annat. Så vi tog några foton med de som gick i paraden:)


Jag precis efter att jag surfat!


Några andra utbytesstudenter jag var där med. Vi var 57 stycken sammanlagt.


Obama växte upp på hawaii och han brukade surfa på den här stranden.


Vi var tre svenska utbytesstudenter där och här är en av de andra, det här var dagen vi snorklade som ni kanske kan lista ut.. :)



Sista kvällen gick vi på ett "hawaiianskt party". Vi fick fejk-tatureingar, gjorde blomarmband, tittade på uppträdanden med hula-hula dansare och eldslukare och sen fick vi komma upp och dansa på scenen:)


Nu ska jag gå och lägga mig. Är vääldigt trött, kom hem runt två/halv tre på natten igår kväll.

Godnatt! Och vi ses snart! 11 veckor kvar!!!

Hawaii!

Imorgon bitti åker jag till las vegas för att i övermorgon sätta mig på planet till hawaii!
Det känns nästan lite overkligt. Glad är jag i alla fall!

http://www.chotelrates.com/wp-content/uploads/2009/09/hawaii-beach.jpg

Kommer hem nästa lördag!

Kram på er där hemma, saknar er ska ni veta!

Hemma!

Nu är jag tillbaka igen!

Kan ju säga att jag hade haft ganska höga förväntningar på den här helgen men aldrig hade jag trott att den skulle vara så rolig som den var! Kan säga att den var en av mina favorithelger sen jag kom till usa hittills. Det var 288 ungdomar ifrån hela nevada och kaliforninen (det är fler än vad som går i min high school.. haha panaca är så litet). 144 tjejer och 144 killar. Alla hade blivit utvalda och kämpat hårt för att få komma utom jag och artur (vi som åkte från LCHS).

Jag hittade lite bilder ifrån campets hemsida, har inte lagt in bilderna från min kamera än.







Alla som var där!



Jag och Artur i bussen på vägen dit.

Jag har lärt mig en hel del faktiskt. Dock inte så mycket om ledarskap, haha. Men om respekt och sånt. Och attityd. En föreläsare var döv tills hon blev 35 (sen opererade hon sig),  hennes ben slutade fungera och hon fick cancer. Hon hade en bra attityd och bestämde sig för att lyckas och blev en jättekänd komiker som uppträtt på massor av kända tv-shower!

Det var kul.

Nu är jag trött. Kom hem sent och somnade inte förrän klockan halv två, gick upp klockan halv sju och hade en lång friidrottsträning efter skolan. Kände mig mer eller mindre död efter den.

Så god natt på er där hemma!


California!

Hej där hemma!

Idag kom en gubbe till Panaca som bjöd ut mig och en annan kille på lunch på den enda restaurangen som finns i Panaca. Han pratade om lägret som vi ska åka till i helgen. Tydligen kommer han och hämtar upp oss direkt efter skolan imorgon. För klockan 4:45 eller någonting sånt på morgonen på fredag går bussen till kalifornien från las vegas. Så jag kommer spendera natten i las vegas hemma hos någon familj som jag inte känner.

Sen kommer jag spendera tre dagar på ett leadership-camp med 288 andra ungdomar ifrån kalifornien och nevada. Ingen mobil eller ipod är tillåten. Och vi ska bo i en liten avlägsen by högt upp över havsnivån. Lite spänd måste jag säga att jag är.

Kommer hem sent på söndag kväll.

Kram på er där hemma, och en extra stor kram till klara som fyller år idag! (dock var det igår i svensk tid).


Mvh Johanna

Igår fick jag ett mejl från min mamma där hon skrev att hon kände sig lite vimsig. Idag kom jag på att jag har nog fått några av de generna. Skrev ett mejl till den amerikanska organisationen jag ska åka till Hawaii med. Och jag slutade mejlet med "mvh Johanna Thorsen". Direkt när jag skickat iväg mejlet kom jag på att det var nog inte så smart.

Friidrotten har börjat här. Jag har valt att rikta in mig på långdistans (kommer förmodligen tävla i 3200 meter och 1600 meter). Så jag fick springa massa varv runt den amerikanska fotbollsplanen i skolan. Min coach sprang bredvid mig ibland och berättade att jag sprang på fel sätt. Jag har händerna för högt upp när jag springer och det slösar energi, armbågen ska tydligen vara i ca 90 grader. Och man ska låstas hålla i ett ägg. Nu blev det genast mycket mer komplicerat att springa.

Men friidrotten är rolig. Om tre veckor kommer jag förmodligen tävla för första gången. :)

Förresten har jag lagt in massa bilder på min dator nu. Känner mig lat och orkar inte lägga upp alla här också men jag kan bjuda på en liten bild.
Min värdsyrra i "fat man's crack". Det är en smal springa i ett berg som är ca 10 meter lång (om inte längre). Och ibland blir den så smal att man tror att huvudet inte ska komma igenom, men jag kom igenom den! Wihu! Tera också för den delen. Min värdpappa försökte ta sig igenom för några år sedan men fastnade och blev ståendes på samma punkt i över en halvtimma innan han kom loss. Han tyckte det var lite förnedrande att fastna i "fat man's crack" och han ville inte testa igen..

Kram!


Reno

Helgen har spenderats i Nevadas huvudstad, Reno. Nu har jag officiellt besökt alla stora städer i Nevada, wihu.

På torsdagen (efter en lunch-skype med min fina familj) efter skolan så åkte jag bil i hela 7 timmar. Vi kom fram till Reno sent på kvällen. Checkade in på ett fint hotell och fick en svit för samma pris som ett vanligt rum:)

Anledningen till att vi åkte till Reno var att vi tävlade i state i basketboll. Tjejerna förlorade första matchen (semifinalen) och killarna vann första men förlorade finalen (så de kom tvåa). Lite segt men det var kul ändå. Har tagit massor av bilder och filmat in men klockan är sent här nu så jag väntar med att lägga upp det.

Kan tillägga att jag trodde att sommaren var på väg hit förrut. Det var hade varit jättefint väder och säkert 15 grader eller någonting sånt i över en vecka och sen BOM kom det snö (i onsdags). Istället för att sura över det gick jag på en promenad med Nooni och Fezik (hundarna) och tog massor av fina foton. Här är ett av dem:




Allt är så vitt och det var värsta dimman över bergen i canyonen. Tyckte det var fint.

Förresten har jag börjat inse att de här 10 månaderna börjar gå mot sitt slut. När jag besökte klädaffärer när jag kom hit så var jag lite deprimerad eftersom det fanns en hel del fina kläder som jag inte kan använada här i Panaca. Och jag ville ju inte köpa någonting att ha hemma eftersom det var så himla lång tid kvar tills jag åker hem. Men nu i helgen gick jag in på forever 21 och tänkte att nu tusan är jag ju hemma snart! Så jag köpte faktiskt en klänning som jag tänkte ha på mig hemma i sverige. Jag är helt kär i den och vill helst ha på mig den hela tiden. Men mormonerna här blev helt tysta när jag visade den. Den är ganska kort och har inga axlar (man får ju inte ens ha ett linne som mormon, man måste ha t-shirt eller någonting mer långärmat). Men jag orkar inte riktigt bry mig.

Snart ses vi!




RSS 2.0