Lite nu och da

I sondags nar jag var i kyrkan berattade en kille for alla att en tjej som gick i LCHS hade dott samma morgon. Hon var lika gammal som mig och det kanns jattekonsigt for jag pratade med henne senast pa tisdagen. Julia hade akt till Las Vegas med henne pa torsdagen och suttit bredvid henne. Kanns jatteoverkligt. Och jag ar med en teatergrupp som hon ocksa ar med i och det kandes jattekonstigt nar nagon annan fick ta over hennes roll...

I morgon ska jag formodligen till Las Vegas igen med volleyboll-teamet. Nu har alla samre volleybollspelare slutat spela och endast de basta "varsity" kommer aka ivag. Vi ska borja tavla i den storsta cupen; "state". Den som ar bast i Nevada vinner.

Och pa fredag ska jag till St. George, for Tera ska till doktorn. Ska forsoka vaccinera mig mot svininfluensan da ocksa eftersom den har borjat sprida sig i Panaca. Lite laskigt.


Grattis mamma!

Idag är det mammas födelsedag! Grattis grattis grattis!

I går var det young woman's i kyrkan och vi spelade bingolotto och jag vann en bok. Imorgon ska jag till las vegas med volleyboll teamet, ska bli roligt! Idag abröts alla lektioner i skolan och alla samlades i samlingshallen. Det var skolans pepp-klubb som samlade alla och vi lärde oss en ny ramsa som vi ska sjunga när volleyboll-lagen och amerikanska fotbolls-lagen spelar, ska forsöka filma in den för den är väldigt rolig. I helgen ska vi nämligen möta våra värsta konkurrenter! Så jag åker iväg till vegas med volleyboll-teamet imorgon!



Hittade en bild på mig, Flo och Julia i Arizona! :)

Kram på er alla där hemma och en extra stor kram till mamma!!!

Två månader!

Oj vilket långt veckoslut det här har varit!
I fredags åkte volleyboll-teamen iväg till en by som heter West Wendover och som det tog 5 timmar att åka till via buss. Vi åkte iväg halv åtta på morgonen och kom hem två på natten tror jag. På vägen dit hade en lastbil med någonting farligt vält på vägen så några experter var tvugna och komma dit och ta bort varenda korn av det farliga. Så volleyboll-bussen var tvungen att vänta där i en timme för att vi inte skulle doppa hjulen i det farliga och sprida det vidare. Det var verkligen mitt ute i ingenstans och alla gick av bussen och försökte hitta något ställe att kissa men det var ganska omöjligt eftersom det inte fanns några buskar eller någonting i närheten, var ganska kul.. Här är en bild på Julia när vi gick omkring och i bakgrunden kan man se alla bilar som väntar:








I bilden dekorerade vi spindlar som vi ska hänga upp på alla skåp i skolan och Julia gjorde en spindel för alla utbytesstudenter som är i samma bildklass. Tyckte dom var lite gulliga..

Igår hade jag en av de bästa dagarna jag har haft här hittills. Jag vaknade med att Julia ringde mig och sa att Bev och Pete (hennes värdföräldrar) skulle åka till St. George (en ganska stor stad i Utah (där en del av high school musical spelades in:)) och hon undrade om jag ville följa med. De skulle åka till ett tempel (mormonerna gör det lite då och då för att hjälpa de döda att komma till en högre "level" i himlen.. hm, det där lät skumt). Jag och Julia blev avsläppta utanför Walmart och vi hade 2,5 timmar på oss innan de skulle hämta upp oss utanför en annan affär. Vi gick omkring och tog det ganska lungt och tänkte att vi skulle hinna med många affärer men rätt som det var tittade vi på klockan och 2 timmar och 40 minuter hade gått! Man kan verkligen vara inne på Walmart hur länge som helst. Vi pratade med Bev och Pete och de sa att vi kunde ses lite senare istället. Så vi tog varsin glass och satte oss utanför Walmart och sen gick vi runt till massa andra konstiga affärer, bl.a. en med mer eller mindre bara scrapbook-saker.



Det var hur mycket halloween-saker på Walmart som helst och vi tyckte den här var väldigt rolig eftersom gitarren forsätter över huvudet. :)



En annan mycket rolig kostym med namnet "chick magnet" :)

Vi mötte upp Bev och Pete och vi skulle äta. Alla ville äta på olika restauranger så istället för att samsas åkte vi igenom 4 stycken drive through's (vi var 4 personer) haha. Jag har börjat älska en restaurang här som heter Panda Express, det är typ kinesisk mat med nudlar och sånt:) När man äter där får man en lyckokaka och jag tyckte det var väldigt roligt för på min lyckokaka stod det: "kärlek och resor går väldigt bra ihop just nu". Haha, har retat mina värdföräldrar väldigt mycket med det för de hade problem med att den förra utbytesstudenten hade en pojkvän här och de vill inte att jag ska ha någon pojkvän så jag tyckte det var lite roligt.




En bild på Pete över St. George.

När vi kom tillbaka till Panaca kom Julia hem till mig och vi bakade kanelbullar. Vid halv tio åkte vi hem till Jeremys hus och där var det ca 15-20 andra och vi lekte ninja, haha. En lek där alla står i en ring och bara en i taget får röra på sig och man får bara röra sig en gång när det är ens tur och det går ut på att smälla varandras händer. Hm, känner att jag inte är så jättebra på att förklara. Det var kul iaf.

Efter det tittade vi på the Proposal. Under filmen hände en väldigt, väldigt rolig sak. Mitt i filmen så är det en tjej som är helt naken (men hon håller för sina intima kroppsdelar om man säger så, haha) och då säger plötsligt killen som sitter bredvid mig: "oooh johanna och julia tittar!" och vi tittar omkring oss och ALLA tjejer och killar tittar åt ett annat håll eller håller händerna för ögonen. De turades lite om att titta när det var över och när de märkte att det inte var över sa de: "oooj jag såg alldeles för mycket vad är detta för film!". Hahha, jag och Julia tyckte det var väldigt roligt men ingen av dem fattade riktigt varför. De är ju mormoner och då får man inte ens visa sina axlar...

Det händer flera sånna här saker hela tiden och jag tycker det är väldigt roligt. Kan berätta om mer sånna här saker lite senare men nu känner jag att det här inlägget blev väldigt långt.

Kvällen slutade med att Julia sov över hos mig och vi låg och pratade till väldigt sent. Idag har jag varit i kyrkan, åkt iväg och ätit och gått på en hajk (??) i en nationalpark och läst ur en bok jag måste läsa ut tills imorgon.

Förresten firar jag två månader här idag! Jag sa det till Lisa och hon blev väldigt förvånad att jag bara varit här en sån kort tid. Kan hålla med om att det känns som om jag varit här väldigt länge. Men ändå inte. Jag vet inte.

Jaja, kram på er där hemma, kommer hem om ca 8 månader!


Torsdag

Igår höll jag ett tal i kyrkan om Sverige, alla tjej-utbytesstudenter gjorde det. Det var lite små-nervigt speciellt eftersom jag inte hade en aning om vad jag skulle säga, var helt oförberedd... Men det gick helt okej.

Nästa vecka är en fjärdedel av skolåret över här, känns konstigt att tiden går så fort. Idag har jag varit väldigt trött och jag mår lite illa, jag undrar om jag håller på att bli sjuk.

Jag har några fler bilder ifrån Sadies-daten som ni kan få se:




Vi grillade vid Cathedral George, det där stället med små tunnlar man springer runt i. Vet inte om ni kommer ihåg..



Vi hittade en skallerorm! Det var på vår lista över saker vi skulle hitta (vi gick omkring med en lista + en kamera och fotade allting på listan) men egentligen var det inte meningen att vi skulle hitta en riktig skallerorm utan de hade tagit med det på listan eftersom det fanns en skylt med en skallerorm på.. Men vi hittade en! Några andra dödade den och behöll "skallran"... Lite livsfarligt eftersom risken att man dör när man blir biten av en skallerorm är ganska stor..



De la ut stenar med allas namn och här var mitt:)

Ska gå och lägga mig lite tidigare idag. Dels för att jag känner mig lite småsjuk och dels för att jag ska vara utanför skolan klockan halv åtta imorgon bitti, vi ska iväg på volleyboll match...

Kram!

Saidies!

Jag ska gå och lägga mig snart men kan skriva lite kort om dansen som var i helgen, nämligen Sadies!
Det är som homecoming men istället för att killarna fixar allting är det tjejernas tur! Så alla tjejer frågar killarna, fiar en dejt och bjuder en kille på dansen. Plus att de köper/fixar en matchande tröja som man bär under dansen, mycket roligt!


Jag frågade en kille genom att hänga ballonger i hans rum med texten: "will you go with me to saidies with...". Nu undrar ni säkert varför det stod så konstigt. Jo, en tjej som heter amanda skrev texten och hon skrev lite fel, haha. Jaja. I varje ballong var det en bokstav och tillsammans bildade de: "johana". Nu undrar ni säkert varför de inte bildade johanna. Jo, för en av ballongerna med ett "n" i gick sönder. Jag fick hjälp med idén av en tjej i skolan men fick efteråt reda på att hon fått idén av en film där en tjej frågar en kille och tjejen i filmen är tydligen helskum. Haha, killen jag frågde måste tro att jag är dum i huvudet..
 

Ballongerna i hans rum!



Han svarade mig genom att ge mig en hink med vattenballonger med pärlor i. På några av ballongerna var det bokstäver som bildade "yes". Minns inte riktigt vad lappen sa men det var någonting typ: "jag skulle aldrig säga nej till dig pärlan" eller någonting sånt smart.




Innan dansen hade vi en dejt! Kan lägga upp fler bilder sen. Men vi fajtades med "jello", en geléaktig grej blandat med coolwhip (typ vispgrädde) och badade sen i sjön. Efteråt gick vi på skattjakt (två och två) där vi tog bilder på vad vi hittade, det var kul! Och sen åt vi middag på en kampingplats. Mycket lyckad dejt!!


På dansen! Här är Travis (min dejt), jag, Jeremy (Julias dejt) och Julia! Lägg märke till de otroligt snygga tröjorna som jag ritade alldeles själv. Travis hade en tröja med mig på där det stod "johanna" och jag had en med honom där det stod "Travis". Anledningen var att han alltid mobbar mig för att jag ritar massa sånna bilder över mina anteckningar och på allas prov som jag rättar under accountingen. Julia hade beställt t-shirtar på internet men de kom inte i tid så hon kom på en smart idé: att ha matchande overaller istället! haha, det såg väldigt kul ut.

Efteråt åkte vi hem till en tjej som heter Morgan och tittade på "the unborn".

Nu ska jag sova, natti natti!!

volleybollmatcher

Kom hem klockan tva igar fran en volleyboll match sa nu ar jag riktigt trott! En tjej la sig ner pa golvet och grat sa matchen avbrots for ca en halvtimma sa allt tog mycket langre tid...

Nu ska jag ivag pa annu en match! Har lite brottom for jag ska duscha forst! Den har helgen ar det annu en dans men jag skriver mer om det nar dansen ar over (i overmorgon) for jag kommer inte hinna innan dess!

kraam pa er dar hemma!

heeejsvej!

Heej där hemma!

Hinner inte skriva så mycket nu men jag har det fortfarande bra! Haha dock måste amerikanarna här tycka att jag och julia är väldigt konstiga utbytesstudenter. Under frukostpausen i skolan satt jag och julia vid ett bord med några andra och då viskade julia till mig: "åh vad coola vi är vi sitter inte vid utbytesstudent-bordet vi sitter vid i cheerleader-bordet". Haha, för i alla filmer är det alltid ett nördbord, ett utbytesstudentbord, ett cheerleaderbord osv. Hahah, så vi fortsatte skoja och när cheerleaderna pratade med oss så sa vi till varanda efteråt: ååh jag pratade med en cheerleader eller när vi frågade någonting och de svarade sa vi: ååh en cheerleader svarade på min fråga utan att ignorera mig. Hahhaaha.


Bryce!!!

Tillbaka!

Den här helgen har varit helt otrolig! I fredags åkte vi iväg mot Arizona. Vi sov i en jättefin trästuga och på lördag morgon åkte vi till grand canyon!

Åh vad vackert det var. Det var så otroligt stort och stup överallt så man trodde att man skulle ramla ner. Det fanns små vandringsstigar överallt som man kunde gå omkring på och det var hur fint som helst! Det svårt att förstå hur stort det egentligen är!



Jag tittar ut över en del av grand canyon!



Helt otrolig utsikt!!

Vi sov hos Bev's (flo och julias värdmamma) mamma. Och dagen därpå åkte vi till Bryce Canyon! Och jag förstår verkligen inte varför Bryce Canyon är mer känt än Grand Canyon! Hur vacker grand canyon än är så klår det inte på långa vägar Bryce Canyon. Och jag är inte ensam om att tycka det. Alla amerikanare vi pratade med tycker Bruce är mycket vackrare! Det var helt otroligt vackert. Jag ville vara där föralltid!! Grand Canyon är cool för att det är så stort men Bryce Canyon är så himla mycket mer! Helt orange är hela canyonen och helt otroliga former! Och den ändras hela tiden, från år till år. Om jag måste välja den vackraste platsen jag varit på skulle jag välja Bryce Canyon!



Jag, Julia, Pete och Flo på Bruce Canyon! Åh vill åka tillbaka igen! Det är så himla vackert!



Flo, Jag och Julia! ÅÅÅh det är så orange! Och det var små gångar överallt med olika utsikter hela tiden. Kan lägga upp fler biler senare!


grand canyon

Snart ska jag ivag pa volleybollmatch och sen ska jag direkt till grand canyon! Ar sa himla exhalterad for jag vill verkligen det!! :)
Ska sova dar sa jag skriver nar jag kommer hem! KRAM!


RSS 2.0