Julen är över

Nu är julen över här. Och jag hade en jättebra jul, bättre än förväntat! Dock tycker jag inte riktigt att det stämmer med att amerikaner firar jul den 25:e istället för den 24:e. De firar halva dagen den 24:e och halva den 25:e, iaf min värdfamilj. Vi åt julmiddag på julaftonen och öppnade paket på morgonen den 25:e, och åt julfrukost. Det var trevligt och jag fick mycket finare paket än vad jag trodde jag skulle få!

Och en present blev jag VÄLDIGT glad över! För ett tag sedan fick jag en oväntad present av Sanna och Ole (skrev om det) och trots att det var lite jobbigt att vänta (haha) väntade jag till igår med att öppna den. Och det var en kalender, en personlig kalender som det står johanna på och med massa bilder på min släkt och mig själv. Jag blev verkligen, verklien glad!!!!!!! Tack, tack, taack!!!!!

Idag har jag hjälpt min värdbror med att städa i kyrkan. Han är en hemkommen missionär (sån som åker runt i världen och knackar dörrar för att rekrutera nya medlemmar). Vi hade ett långt samtal och han försökte övertala mig om att han har rätt. Många har berättat om mormonkyrkan för mig men ingen har sagt att jag haft fel och försökt konvertera mig. Det var väldigt intressant. Haha, det är verkligen annorlunda här.

Förresten har jag trådlöst internet nu! Är verkligen glad, betyder att det blir lättare att skypa med er där hemma eftersom jag kommer alltid ha tillgång till internet när jag är hemma, ingen annan som sitter vid min dator.

Har varit lite för lat för att lägga in nya bilder på datorn, men ska försöka göra det till nästa inlägg. Kram på er där hemma, har varit här halva tiden snart (!!).


GOD JUL!

GOD JUL ALLIHOPA DAR HEMMA!
Kanns konstigt att ni borjar fira jul om tva timmar och jag firar om tva dagar...

Jul

Mamma nu kan du äntligen lugna ner dig! Jag har tagit svininfluensa-vaccinet! :) Nu får vi se om jag blir sjuk imorgon...

Snart är det julafton, hm, kanske borde skriva juldagen eftersom det är då de firar jul här. Men jag har inte riktigt förstått hur det går till för tydligen äter de julmiddag på julafton och äter resterna på juldagen... Vi får se hur det blir. Hur som helst så har jag verkligen kommit in i en julstämning. I kyrkan sjunger vi julsånger och får paket:) Och man ser knappt julgranen på undervåningen längre för att det är så många julklappar (ska nog fota den för det ser ganska roligt ut).

Idag fick jag julkort också, från Claes och Margaretha. Tack så mycket, det var jättefint och jag blev verkligen glad!:)



Har lagt över foton från min värdmammas kamera på min dator. Här är julbelysningen utanför mormontemplet i Salt lake city.




Jullov imorgon!

Erik jag blir verkligen jätteglad för dina kommentarer:) Dock förstår jag inte riktigt en sak, förstod att du har kommit tillbaka till Sverige nu men ska du tillbaka till Danmark igen snart? Och lycka till med att få presidenten över på en cykeltur med dig:)

Var sjuk denna helg, fyra dagar utan att gå utanför huset gick det! Tror aldrig jag slått det rekordet förut. Hemma på korsfararvägen brukar jag ju gå ner till mataffären eller över till Klara eller någonting, men här, 5 km från Panaca i ett öde hus så finns det inte så många anledningar till att gå ut när man är sjuk.

Mår bättre nu iaf. Är väldigt trött dock, sov 11 välbehövliga timmar i natt (!!). Veckans höjdpunkt är hittills att jag fick ett oförväntat paket ifrån Sanna och Ole! Blev verkligen hur glad som helst, tack tack tack!! Blev otroligt nyfiken över vad som kan tänkas finnas i paketet men ska vänta till julafton.. Och ett fint julkort fick jag också där det stod "vi klarade det" men jag förstod inte riktigt vad det var som hade avklarats...

Anledningen till att jag loggar in på min dator (brukar inte orka koppla in min egna  utan brukar använda den dator de har) är för att jag har jobbat på mitt bidrag till en poster-tävling till nevada state parks jubileeum i photoshop. Eftersom jag tar en bildkurs i skolan är vi tvugna att delta i denna postertävling, och man kan vinna 700 kronor så nu får ni hålla tummarna för mig (dock deltar elever från hela usa, och jag är inte säker på om man kan vinna som utbytesstudent, men man kan ju alltid hoppas!). Här är mitt bidrag:



Det är bara en skoldag kvar nu till jullovet. Det märks eftersom vi inte riktigt gör någonting i skolan, tittar mest på film och äter kakor och godis. I kyrkkursen lekte vi en lek när vi kastade bollar till varandra (missade man en boll fick man leta upp olika verser i mormonboken på tid, haha) och jag råkade kasta en boll i huvudet på en tjej som inte var beredd. Var inte så jättelyckat (om frida läser: lite omvända roller från när du kastade en boll i den tyska utbytesstudentens huvud, haha:D!!).

Satt och diskuterade maten här med en amerikansk tjej. Berättade om lördagsgodis och att många svenskar äter mest onyttigheter på helgerna och är nyttigare under vardagarna. Hon blev väldigt chockad och förstod inte varför, speciellt när jag sa att det gällde chips också (här äter de ju chips till maten). Det var ganska kul.

Idag kommer min äldsta värdbror hem, han ska stanna här över julafton. Honom gillar jag så det ska bli kul. Snart ska jag iväg till kyrkan också, för young women's, vi ska dela ut julklappar till varandra.

En stor julkram till er där hemma!

Jul om två veckor

Är väl inte bäst på att skriva här. Trodde jag skulle komma hem tidigare varje dag nu eftersom teaterträningen är över, men det har varit basketbollmatcher i skolan så jag har ändå inte kommit hem förrän runt nio.

Jag har gått och blivit sjuk. När jag gick och la mig igårkväll så hade jag ont i halsen, i morse när jag vaknade kunde jag inte svälja för det gjorde så ont. Känns verkligen som att svälja taggtråd. Så jag gick inte till skolan i morse. Gör fortfarande väldigt ont och jag vet inte riktigt vad jag ska göra, kan inte ens äta. Kom att tänka på att det här är första gången jag är sjuk sen jag kom hit, vilket jag ändå är väldigt glad över.

Det har blivit hemskt kallt här. Kallaste vintern på länge, och snö har kommit. I vanliga fall brukar det bara snöa lite men snön smälter så fort den kommer till marken. Nu stannar den kvar så alla orangea berg är vita. Känns konstigt. Och är väldigt ouppskattat från min sida, trodde jag skulle få skippa den kalla vintern här. Men men, temperaturen går upp och ner hela tiden så jag hoppas på att den kommer gå upp lika fort igen.





Huset jag bor i, täckt med snö.



Vi har plockat fram allt julpynt nu, det blev en del:)



Julgranen på undervåningen! Jag hjälpte till att pynta:)



Vet inte om man ser oss men vi tog en promenad förut i solnedgången...




Minns ni pumporna som jag och Tanji gjorde? Såhär såg de ut för någon vecka sen. De är t.o.m. ännu mindre idag, borde ta ett till foto. Tycker det var ganska kul.

Förresten så sågade vi ner julgranarna själva. Ungefär en timme härifrån. Min värdpappa sågade ner granen som vi har på undervåningen och jag sågade ner granen på övervåningen helt själv! :) På bilden är det Tera och Tanji (värdsystrar) framför granen som jag sågade ner:)

Kram! Förresten gör era kommentarer mig jätteglad:)


God morgon!

Vaknade 10 minuter tidigare denna morgon så jag har lite tid över till att skriva ett inlägg här. Kommer som sagt inte hem förrän runt halv nio på kvällarna nu eftersom vi går igenom hela pjäsen efter skolan så det blir ganska sent. Och då äter jag och sen är min datortid nästan över.

Inatt och imorgon natt ska jag sova hemma hos Flo och Julia eftersom alla andra i min familj är borta och spelar eller tittar på basketbollmatcher men jag kan inte följa med eftersom jag har teateruppvisning.


En bild ifrån thanksgiving! Här är ett av borden.


En bild från teaterträningen. De har målat väggarna nu och folk har börjat klä ut sig.


En bild från igår! Det var young women's (kyrkträff) och vi byggde pepparkakshus med crackers istället för pepparkakor.

Nu ska jag gå! Hejdå!

.

Forlat att jag aldrig skriver har men gar till skolan halv atta och kommer inte hem forran nio pa kvallen och da har jag massor av saker att fixa med sa jag har inte riktigt haft tid! Men nu i helgen ar det teateruppvisning sa efter det kommer jag ha mer tid! Har massor av bilder och sant, men det far vanta till nasta vecka.


RSS 2.0