Säg hej till er nya författarkompis

Hejsan där hemma!

Tänkte börja med att visa en liten printscreen från min inkorg:




Ja, ni läste rätt! Det står: "Johanna Thorsen you are a published writer".

Nu kanske ni undrar hur det kan komma sig?

Jo, för kanske en månad sen så var alla i LCHS med i en skrivartävling. Det är massor av människor ifrån hela usa som är med i den och vinnarna publiceras i en bok som kommer att ges ut. Temat var: "Things that's important to me" eller någonting sånt.

Och idag fick jag reda på att jag är en av vinnarna! Wihu! Vi kommer få små diplom och min lärare sa att det är bra att skriva i sitt CV. Så nu kan jag lägga till att jag är en "published writer" där, trevligt, trevligt! Bara för att fortsätta skryta kan jag ju påminna er om hedersomnämnandet jag fick i "nevada state parks"-tävlingen också. Så er svenska kompis är både en konstnär och en författare nu!

Eftersom jag inte är så jättetaggad på att skriva ett långt inlägg har jag gjort en liten snabb punktlista över saker som hänt här i Panaca:

- Det har blivit riktigt varmt, vi har nått temperaturer på 30-sträcket (wihu!!)
- Mina naglar har just nu en ful, blå färg (är en ganska rolig historia bakom men vågar inte skriva den här eftersom google translate finns...)
- Jag fick ett STORT paket med godis och sånt från sverige igår (och med lakritstuggummin, sitter och tuggar på det nu, ååh så gott det är!)
- Jag har en friidrottstävling imorgon
- Om någon dag har jag varit här i åtta månader


Kan också tillägga att jag var helt säker på att jag skulle hålla mitt rum städat det här året eftersom det är lite respektlöst att ha ett stökigt rum när man bor hos en annan familj. Jag hade fel. Mitt rum är ett mindre kaos just nu. Hm, jag hoppas att de tar det som en komplimang att jag känner mig hemma här..

Stor kram!



April

Heeej där hemma! Tänkte börja med att lägga in en bild på tårtan jag pratad om i förra inlägget, som jag gjorde till min värdsyster Tera på hennes 18-års dag.



Det är Tera som tårta:)

Mina uppdateringar har inte varit de bästa men det beror på att det har hänt saker HELA tiden. Jag har faktiskt, för första gången på nästan ett år (sen skolavslutningen från 2:an), kännt mig lite stressad! Så om du som läser det här hade skickat ett mejl till mig och fick vänta typ en månad på att få svar så ska du inte tro att jag inte bryr mig om dig, jag har bara inte haft tid.

Jag har en liten USA-dagbok jag skriver i här också men jag har inte skrivit i den på säkert 2 månader vilket är lite synd för jag kommer nog glömma en del. Ska försöka göra det också.

Mycket har hänt sen sist i alla fall. Jag har åkt och hälsat på en kompis i las vegas. Hon är en utbytesstudent från frankrike som jag lärde känna på Hawaii-resan.  Jag bodde hos henne några dagar och vi hade verkligen kul. Vi spenderade en hel del tid på "the strip" i las vegas. De har precis öppnat ett nytt kasino med en stor galleria som endast innehåller EXTREMT dyra kläder. Säg de dyraste märkena du kommer på och en sån butik fanns i gallerian. Jag och Maelle (tjejen jag bodde hos) gick omkring i alla dyra butiker. Vi berättade inte att vi var utbytesstudenter (de frågade faktiskt inte) utan sa bara att vi var från frankrike och sverige och att vi träffades på hawaii. Det var kul!


Jag i gallerian!

Sen gick vi förbi en butik där de sålde tårtor.  En tårta kostade runt 5000 kronor.


Dyra tårtor. Jag undrar om de inte hinner bli gamla för det måste ju ta ett tag att sälja en sån dyr tårta, eller?

Sen köpte jag ett par nya converse. Tog ett foto på mina gamla converse bredvid de nya för att bevisa för min pappa (som kanske tror att jag shoppar massa onödiga saker) att det verkligen behövdes:


De till höger såg ut som de till vänster när de var nyköpta.



Sen sist har jag besökt "red rock" också. Det är en statepark utanför las vegas. Det var vackert och vi klättrade upp riktigt högt, här är en bild på min värdlillasyster Tanji.



Sen kom Maelle till Panaca i några dagar (tror hon sov här i kanske fyra eller fem nätter?). Vi åkte till "fat man's crack". Har varit där en gång tidigare och jag tror jag skrev om det. Vääldigt smal springa i ett berg iaf som man ska ta sig igenom. Ibland blir den så smal att man knappt tror att ens huvud kommer passa, och den blir smalare ju mer tiden går! Här är jag och Maelle i den.

Friidrotten är i full gång nu också, jag tränar i ca en timme varje dag efter skolan (mån-tors, vi har ju inte skola på fredagar). I helgen var min första tävling, kan ju inte säga att jag är sådär jättenöjd. Jag sprintade 200 meter stafettlöpning vilket gick bra , men sen när jag skulle springa 1600 meter så började min hals göra skitont (ett tecken på att man är otränad) och jag fick mer eller mindre jogga de sista 800 metrarna. Men jag kom inte sist iaf (tror jag kom 7/10 eller nått sånt.

Juste. Idag klippte jag mitt hår för första gången sen jag kom hit (!!!). I Panaca finns det ingen frisörsalong direkt och när vi lämnar panaca för las vegas vill jag ju inte direkt spendera all tid på att klippa håret (tror inte jag skulle ha tid heller). Min värdfamilj har en kompis som kommer och klipper deras hår en gång varje/varannan månad men jag är aldrig hemma när hon kommer. Idag var jag hemma och hon klippte mitt hår. Kan ju säga att det är grymt skönt för det var väldigt slitet!

Nu ska jag sova! Stor kram!





RSS 2.0